Pridať recept

Francúzska zeleninová polievka

ingrediencie

1,5 litre
mäsový vývar
150 g
zelený hrášok
3 ks
mrkva
1 ks
kaleráb
3 ks
zemiaky
2 stonky
pór
2 PL
roztopené maslo
petržlenová vňať

postup

1.
Olúpeme kaleráb, zemiaky a mrkvu, očistíme pór a pokrájame zeleninu na kocky alebo hrubšie rezance. V hrnci rozpustíme 2 polievkové lyžice masla a zeleninu v ňom podusíme. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a mäsový vývar. Varíme približne pol hodiny, potom pridáme hrášok a varíme ďalších 10 minút.
 
2.
Na záver polievku rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Pred servírovaním do nej môžme dať kúsky masla a ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varená mrkva
Mrkva obyčajná - je dobrá nielen na oči
Možno aj vaša stará mama vám v detstve často hovorili, aby ste jedli veľa mrkvy, pretože je dobrá na oči...
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Mrkvovo orechové rezy
Tieto recepty dnes hľadajú všetci! Najlepšie mrkvové koláče, sú zdravé, chutné a extra rýchle
Výber tých najlepších mrkvových koláčov, ktoré si okamžite zamilujete.
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...