Pridať recept

Domáce jaternice

ingrediencie

400 g
bravčové koleno
200 g
bravčová pečeň
400 g
bravčová hlava
200 g
žemľa
200 ml
vývar
200 g
obar
200 g
kože
1 strúčik
cesnaku
50 g
soľ
40 g
majorán
mleté nové korenie
muškátový kvet mletý
čierne korenie

postup

1.
Uvaríme všetko mäso a potom ho zomelieme. Nakrájame žemle a prelejeme ich vývarom a tiež zomelieme.
 
2.
Mäso a žemle zmiešame, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Hustotu môžme regulovať vývarom prípadne žemľou.
3.
Zmes naplníme do čriev, uzavrieme špajdľami. Jaternice povaríme zvoľna približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať