Pečený zubáč
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zubáč
200
g
maslo
50
g
cibuľa
5
g
celé čierne korenie
1
dl
biele víno
podľa chuti
bešamelová omáčka
20
g
soľ
50
g
tvrdý syr
2
cl
koňak
postup
1.
Mäso zo zubáča oddelíme od kostí a pokrájame na porcie, ktoré vložíme do pekáča vymasteného maslom.
2.
Pridáme celé čierne korenie a cibuľu pokrájanú nadrobno, osolíme, zalejeme bielym vínom a dáme dusiť do rúry asi na 10 min.
3.
Do pripravenej bešamelovej omáčky pridáme vypečenú šťavu z pekáča a koňak.
4.
Touto šťavou zalejeme kúsky ryby, ktoré sme poukladali do zapekacej misy, posypeme postrúhaným tvrdým syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a dopečieme v mierne teplej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.