Vanilková torta
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
žervé
120
g
maslo
200
g
cereálne sušienky
125
g
jogurt
2
ks
vajce
80
g
cukor
1
ks
vanilkový struk
1
ks
vaječný žĺtok
soľ
ovocie
postup
1.
Na masle opečieme rozdrobené cereálne sušienky a nasypeme ich do vymastenej tortovej formy. Dobre ich popritláčame a necháme stuhnúť v chladničke.
2.
Jogurt, žervé a vyškrabané zrniečka vanilky dôkladne premiešame ne celkom hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor a na koniec žĺtok a vajíčka. Musíme miešať pomaly, aby sa v ceste neurobili bubliny. Budeme piecť vo vodnom kúpeli, v predhriatej rúre pri teplote 160°C približne 30 minút.
3.
Torta je hotová, keď sa krém pri klepaní na formu ešte "trasie". Necháme ju v rúre s pootvorenými dvierkami asi jednu hodinu vychladnúť. Tortu dozdobíme sezónnym ovocím alebo kompotovým ovocím. Môžme podávať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.