Pridať recept

FOTORECEPT: Domáca ruská zmrzlina

ingrediencie

3 ks
vajcia
70 g
cukor práškový
1 ks
vanilkový cukor
250 ml
smotany na šľahanie
4 ks
tortové oplátky

postup

1.
Tri celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme robotom. Ale pozor šľahá sa to dlho, kým nie je celá hmota taká lesklá. Približne 20 minút.
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
 
2.
Skúška či sa všetko dôkladne vyšľahalo :-)
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
3.
Potom primiešame vyšľahanú 33% šľahačku.
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
4.
Na dno misky poukladáme tortové oplátky
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
5.
zalejeme vanilkovou zmesou
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
6.
uhladíme
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
7.
a opäť uložíme oplátky a dáme zmraziť. Tým že sa zmrzlina šľahala tak dlho netreba ju potom už ďalej miešať počas mrazenia.
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Fotorecept: Domáca ruská zmrzlina
Zdroj: diabambulka
8.
Tip : Výborná je ak si do nej primiešate troška škorice, alebo na kúsky nasekanú čokoládu, poprípade roztopenú bielu, alebo tmavú čokoládu, alebo pár kompótových mandaríniek, ktoré si jemne cez vidličku popretláčajte a tortové oplátky môžete aj vynechať.  
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vernarsk379
12.7.2017 20:43 | |
+7 -3
Celé by to bolo fajn , až na tie surové vajcia😂