Pridať recept

Nepečená ananásová torta

ingrediencie

Nepečený korpus

300 g
kakaových sušienok
6 PL
mlieka
100 g
masla alebo Hery

Plnka

100 ml
uvarenej instantnej kávy
20 g
potravinárska želatína na prípravu plnky DrOetker
1 ks
ananásový kompót
2 ks
smotana na šľahanie
110 g
práškového cukru
250 g
jemného tvarohu
2 ks
stužovač šľahačky DrOetker

Ďalej potrebujeme

trochu
okrúhlych piškót
200 g
dlhé piškóty
podľa chuti
ovocie
2 ks
číra želatína

postup

1.
Nepečený korpus : Sušienky dáme do sáčku a rozvaľkáme ich. Dáme do misky kde ich zalejeme mliekom, pridáme heru a spracujeme. Pripravíme si tortovú formu, ktorú oblejeme vodou a vysypeme kokosom. Do takto pripravenej formi dáme sušienkovú zmes a odložíme do ľadničky aby korpus stuhol.
 
2.
Plnka : Uvaríme si kávu stačí 100 ml a necháme vychladnúť. Želatínu dáme do ananásového nálevu a necháme nabobnať. Potom ju zohrejeme a necháme rozpustiť ( nesmie sa variť). Necháme vychladiť troška a zatiaľ si vyšľaháme šahačky so stužovačmi. Trocha šľahačky si odložíme na ozdobu torty. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme šľahačku, kávu a želatínu. Takto pripavenú náplň nanášame postupne na vychladnutý korpus a prekladáme ananásom. Dáme chladiť.
3.
Keď je torta vychladnutá dala som na ňu dva poháriky v ktorých bude likér. Uložíme ovocie, alebo aj okrúhle piškóty namočené v ananásej šťave a urobíme číru želatínu podľa návodu a ozdobíme. Ja som číru želaínu robila z jablkového džúsu aby mala lepsiu chuť.
4.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať