Snehová torta s ovocím
12
porcií
175
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
bielkov
300
g
cukru
2
PL
kukuričnej múky
2
PL
citrónovej šťavy
Plnka
300
ml
šľahačky
250
g
tvarohu
1
ks
vanilky
1
ks
stužovač DrOetker
500
g
miešaného ovocia
postup
1.
Predhrejeme rúru na 160 stupňov. Na papier si vyznačíme kruh 23 cm.
2.
Vyšľaháme z bielkov hustý sneh, potom pridáme za stáleho šľahania po lyžičkách práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
3.
Do menšej misky dáme 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a kukuričný škrob, zašľaháme ju do snehu.
4.
Natrieme na nakreslených kruh na papieri tak, aby boli okraje vyššie ako stred. Dáme do rúry a hneď zmierenie teplotu na 150 stupňov C. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a dopekáme ešte asi pol hodiny. Rúru vypnite a korpus v nej necháme ešte ďalšiu hodinu dosušiť.
5.
Zlúpime z placky papier a prenesieme ho na podnos. Necháme vychladnúť.
6.
Plnku si pripravíme tak, že si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, ktorú zmiešame s tvarohom a vanilkovým cukrom.
7.
Snehová placku pokryjeme plnkou. Ozdobíme vrch rôznym ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.