Pridať recept

Husacie kúsky s hubami a zeleninou

4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
husacie stehno
500 g
čerstvé huby
20 g
maslo
2 ks
cibuľa
4 ks
mrkva
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
olej
1 PL
petržlenová vňať
400 ml
mäsový vývar
1 PL
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Husacie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na rozpálenom oleji ich opečieme z oboch strán. Nadrobno nakrájanú cibuľu a na väčšie kúsky nakrájanú mrkvu pridáme k mäsu.
 
2.
Potom všetko presypeme do pekáča, pridáme nasekaný cesnak, vňať a prilejeme vývar. Mäso prikryjeme a pri teplote 170°C pečieme do mäkka.
3.
Huby očistíme, nadrobno nakrájame a opečieme ich na rozpálenom masle. Dochutíme soľou, korením. Upečené husacie stehná vyberieme, mäso natrháme na kúsky a spolu s mrkvou a cibuľou pridáme ku hríbom. Zmes dusíme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať