Pridať recept

Tlačenka plnená v žalúdku

ingrediencie

3/4 kg
kolienko
1 ks
bravčový jazyk
1/2 ks
srdce
2 ks
obličky
15 dkg
bravčová koža
1 ks
žalúdok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, majorán, potlčené nové korenie, zázvor, cesnka

postup

1.
Kolienko, jazyk, srdce, obličky a kože uvaríme do mäkka. Uvarené pokrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, mleté korenie, cesnak, majorán, potlčené nové korenie, zázvor.
 
2.
Spolu premiešame, pridáme odvar z mäsa, premiešame a naplníme do dobre vyčisteného žalúdka. Otvor pevne zviažeme a tlačenku pomaly varíme pri teplote 80 °C asi 1 hodinu.
3.
Potom ju vyberieme, vložíme medzi 2 dosky a zaťažíme, vychladnutú údime.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...