Znojemský guláš
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso
30
g
údená slanina
20
g
masť
30
g
cibuľa
1
KL
mletá červená paprika
soľ
1
ks
kyslá uhorka
20
g
chlieb
1
dl
biele víno
postup
1.
Umyté mäso pokrájame na kocky.
2.
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s masťou necháme rozpustiť.
3.
Pridáme posekanú cibuľu a zpeníme. Potom pridáme papriku, pokrájané mäso, zamiešame osolíme a prikryté dusíme, kým sa šťava úplne nevydusí. Podlejeme horúcou vodou a mäso udusíme domäkka.
4.
Nakoniec primiešame nadrobno nakrájanú uhorku, postrúhaný chlieb, prilejeme víno a ešte spolu chvíľu podusíme.
5.
Podávame s knedľou.
6.
Prajem dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.