Pridať recept

Šľahačková roláda s jahodami

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
150 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 KL
kukuričný škrob
1 KL
biely vínny ocot
250 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
300 g
jahody

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň primiešame krupicový a vanilkový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame vínny ocot a kukuričný škrob.
 
2.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 160°C približne 25 minút.
3.
Medzitým si vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s práškovým cukrom. Jahody poriadne umyjeme, očistíme a rozkrojíme napoly.
4.
Druhý plech posypeme práškovým cukrom, preklopíme naň upečený korpus a necháme ho chvíľu vychladnúť. Potom odstránime papier na pečenie, plát natrieme šľahačkou a poukladáme naň jahody. Roládu zvinieme a necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.