Ovocné suflé
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
200
g
ovocie
100
g
vanilkový cukor
2
ks
vanilkový lusk
50
g
maslo
trochu
práškový cukor
postup
1.
Zapekacie misky vymastíme maslom a vysypeme polovicou vanilkového cukru. V miske zmiešame na malé kúsky nakrájané ovocie a zvyšný vanilkový cukor.
2.
Do misky dáme bielky spolu s dreňou z vanilkového lusku. Vyšľaháme tuhý sneh, ktorý uložíme do pripravených mištičiek. Do každého dáme navrch trochu lesného ovocia a dezert dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 10 minút. Po upečení suflé posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.