Citrónová pena
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
mlieko
350
ml
smotana
100
g
cukor
1
ks
vanilkový lusk
1
ks
citrón
6
lístky
šalvia
6
ks
plátok želatíny
postup
1.
Želatínu namočíme do trochy studenej vody. Mlieko, 1/3 smotany, cukor, vanilkový lusk a polovicu šalvie uvaríme. Pridáme citrónovú kôru a šťavu a za stáleho miešania zmes necháme vychladnúť. Šalviu vyberieme.
2.
Do krému primiešame vyšľahanú smotanu a citrónovú zmes prelejeme do misiek alebo pohárikov. Penu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Ozdobíme ju podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.