Pridať recept

Fazuľové rezne

ingrediencie

200 g
fazuľa
150 g
údené mäso
100 g
uvarené zemiaky
podľa chuti
soľ
trochu
majorán
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
20 g
hladká múka
1 ks
vajce na obaľovanie
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
masť na vyprážanie

postup

1.
Umytú a cez noc namočenú fazuľu uvaríme, scedíme a zomelieme.
 
2.
Potom pridáme uvarené postrúhané zemiaky, soľ, majorán, mleté čierne korenie, pokrájanú opraženú cibuľu, vajcia a údené mäso pokrájané najemno. Všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
3.
Na pomúčenej doske sformujeme rezne, ktoré obalíme rozšľahaným vajcom, strúhankou a vypražíme v rozohriatej masti z oboch strán do červena.
4.
Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...