Zeleninové lievance
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
miešaná zelenina
100
g
varené mäso
4
ks
vajce
1
PL
olej
podľa chuti
soľ
150
g
polohrubá múka
1,5
dl
mlieko
postup
1.
Mrazenú zeleninu trocha podlejeme vriacou vodou, osolíme a prikrytú udusíme do mäkka.
2.
Žĺtky rozšľaháme s mliekom, múkou, olejom a so soľou, pridáme pokrájanú zeleninu, pokrájané varené mäso, a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
3.
Zmes vkladáme lyžicou do panvice s rozohriatym olejom a opekáme z oboch strán. Podávame s opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.