Domáci sirup z jarabiny čiernej
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
litre
jarabina čierná
2
litre
studená voda
2,5
dkg
kyselina citrónová
5
kg
kryštálový cukor
2
ks
vanilkový cukornemúsi byť
postup
1.
Očistené bobule jarabiny čiernej očistíme a na mäsovom mlynku pomelieme. Vodu prevaríme a vychladíme. Do vody pridáme jarabinu a kyselinu citronovú. Zmes premiešame a necháme 24 hodin vyluhovať.
2.
Potom zmes precedíme cez plátený obrúsok a do toho pridáme na 1 l šťavy,1 kg.cukor. Občasne premiešame, až sa cukor rozpustí. Plníme do fliaš. Ked ho chceme uskladniť na dlhšie, tak ho môžme zasterilizovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.