Pridať recept

Domáci sirup z jarabiny čiernej

ingrediencie

3 litre
jarabina čierná
2 litre
studená voda
2,5 dkg
kyselina citrónová
5 kg
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový cukornemúsi byť

postup

1.
Očistené bobule jarabiny čiernej očistíme a na mäsovom mlynku pomelieme. Vodu prevaríme a vychladíme. Do vody pridáme jarabinu a kyselinu citronovú. Zmes premiešame a necháme 24 hodin vyluhovať.
 
2.
Potom zmes precedíme cez plátený obrúsok a do toho pridáme na 1 l šťavy,1 kg.cukor. Občasne premiešame, až sa cukor rozpustí. Plníme do fliaš. Ked ho chceme uskladniť na dlhšie, tak ho môžme zasterilizovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Bazový sirup
Bazový sirup ako od babičky - chutí aj lieči!
Bazový sirup nielen chutí, ale je aj zdravý. Vyskúšajte tradičné praxou overené recepty, ktoré vám pripomenú...
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach
Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu! Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok...