FOTORECEPT: Bravčové stehno v marináde
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové stehno
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
2
ks
vajce
1/2
KL
soľ
1
KL
kari korenie
1/2
KL
korenie biele mleté
5
PL
sójová omáčka
olej
postup
2.
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Nakrájame nadrobno. Presypeme do misky, v ktorej budeme marinovať.
3.
Osolíme, okoreníme kari a bielym korením. Pridáme sójovú omáčku a vajcia.
6.
Pridáme k marináde. Premiešame.
7.
Zalejeme vrstvičkou oleja. Uzavrieme vrchnákom. Vložíme do chladničky a necháme marinovať aspoň 6 hodín. Najlepšie do druhého dňa. (Ak pripravené mäso nezjeme naraz, na panvicu odoberieme len toľko koľko zjeme. V chladničke marinované mäso vydrží aj niekoľko dní.)
8.
Namarinované mäso vyberieme z chladničky, premiešame.
9.
A vložíme do rozohriateho oleja. Zamiešame. Pod pokrievkou dusíme do zlatova za občasného miešania.
10.
Hotové môžeme servírovať so zemiakmi alebo ryžou.
11.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.