Jahodovo-rebarborový koláč
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
100
g
hrubá múka
200
g
práškový cukor
50
g
maslo
150
g
jahody
150
g
rebarbora
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Pridáme múku, rozpustené maslo a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zvyšného cukru.
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, navrch poukladáme umyté a očistené jahody a rebarboru. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry a po upečení ho posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.