Pridať recept

Pečená hus s červenou kapustou a knedlíkom

Pečená hus s červenou kapustou a knedlíkom
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

1 ks
hus
1 KL
mletý kmín
trochu
voda

Červená kapusta

2 ks
cibuľa
30 g
masť
600 g
červená hlávková kapusta
1 štipka
mletý kmín
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot

Knedlík

500 g
zemiaky varené v šupke
100 g
hrubá múka
50 g
krupica
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pomelieme. Pridáme k nim múku, krupicu, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta utvoríme valčeky, vložíme ho do vriacej osolenej vody a varíme približne 20 minút.
 
2.
Hus očistíme, umyjeme a dobre nasolíme deň vopred. Pred pečením ju posypeme mletým kmínom, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme domäkka. Počas pečenia z pekáča odoberáme tuk a hus polievame výpekom.
3.
V rozohriatej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu nakrájanú na tenké plátky a prilejeme trochu vody. Kapustu dochutíme soľou, kmínom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec kapustu dochutíme cukrom a octom.
4.
Upečenú hus rozporcujeme a podávame s kapustou a nakrájaným knedlíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať