Pridať recept

Domáce kysnuté croissanty

32
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 dl
voda
2 dl
mlieko
1 dl
olej
2 ks
vaječný bielok
štipiek
soľ
1 kg
hladká múka špeciál
1 ks
droždie
8 KL
cukor
250 g
maslo izbovej teploty na potieranie

postup

1.
Urobíme si kysnuté cesto klasickým spôsob. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 12 kúskov a vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme sáčkom.
 
2.
Začneme vaľkať placky s priemerom 15cm, najskôr 6 placiek. Maslo si rozdelíme na 10 častí, každú placku okrem poslednej potrieme jedným dielikom masla, ukladáme na seba.
3.
Placky rozvaľkáme na 1 placku priemer 38 cm, rozrežeme na 16 dielov (trojuholníčkov). Croissanty môžeme robiť plnené na sladko aj slano, alebo len suché.
4.
Stočíme položíme na plech s papierom na pečenie a necháme podkysnúť 30 minút, potrieme žĺtkom, pečieme vo vyhriatej rúre na 250 stupňoch 12 – 20 minút, podľa potreby, to uvidíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať