Mandľovo-jablkový koláč
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mäkké maslo
200
g
práškový cukor
štipiek
soľ
2
balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker
3
ks
vajce
350
g
polohrubá múka
2
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2
PL
strúhanka
125
ml
mlieko
Na náplň
100
g
strúhané mandle
100
g
hrozienka
1
PL
rum
3
PL
hrozienka
štipiek
škorica
Na obloženie
8
ks
jablká
postup
1.
Na cesto vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia, múku zmiešanú s kypriacim práškom, strúhanku a mlieko. Všetko dobre premiešame. Jednou tretinou cesta vyplníme dno vymazanej a strúhankou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Na náplň zmiešame všetky suroviny v miske a dobre premiešame. Jablká ostrúhame, prekrojíme na polovicu a jadrovníky vykrojíme nožom. Vzniknuté otvory vyplníme mandľovou náplňou.
2.
Jablká rozložíme na cesto vo forme. Zvyšok plnky vmiešame do zvyšného cesta. Ktoré nalejem na jablká. Povrch zarovnáme pomocou stierky. Formu vložíme do rúry a pečieme. Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.