Pridať recept

Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou

9
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
60 g
cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
50 g
hladká múka

Na náplň

8 ks
jablká
20 g
cukor
1 balíček
škoricový cukor Dr Oetker

Na posypanie a poliatie

50 g
cukor
50 g
maslo
80 g
hladká múka
1 balíček
puding Originál s vanilkovo-smotanovou príchuťou Dr Oetker
500 ml
mlieko
40 g
cukor

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
 
2.
Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať