Pridať recept

Domáca paštéta

ingrediencie

2 stonky
zeler
1/2 ks
pór
4 PL
petržlenová vňať
4 PL
olivový olej
2 PL
maslo
250 g
hydinová pečeň
trochu
drvené farebné korenie
50 g
lúpané mande
100 ml
hydinový vývar
podľa chuti
soľ
trochu
tuk

postup

1.
Zeler, pór a vňať umyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Pečeň umyjeme, osušíme a najemnoe nasekáme. Na panvici ohrejeme olej a maslo, na ktorom prudko opečieme zeler, pór a vňať.
 
2.
Do zeleninového základu pridáme pečeň, krátko opečieme, podlejeme vývarom a podusíme 10 min. Zmes okoreníme a odstavíme.
3.
Do vychladnutej zmesi primiešame mandle a všetko dohladka rozmixujeme. Nakoniec podľa chuti osolíme. Zmes naplníme do menších nádob alebo pohárikov a zalejeme tukom. Pred podávaním necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.