Pridať recept

Žemľové guľky do polievky

ingrediencie

4 dkg
slanina
2 ks
vajce
1,5 ks
žemľa
1 PL
masť alebo olej
7 dkg
múka
1 PL
strúhanka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Slaninu pokrájame na malé kúsky a roztopíme. Staršiu žemľu pokrájame na malé kocky a v rúre na masti usušíme. K vychladnutej slanine pridáme vajcia, soľ, a dobre vymiešame.
 
2.
Potom pridáme múku a toľko strúhanky, aby cesto bolo dosť husté. Do dobre vymiešaného cesta pridáme žemle, necháme chvíľu stáť a formujeme malé guľky, ktoré varíme v polievke asi 10 - 15 minút.
3.
Ak cesto veľmi zhustne, pridáme trochu vody.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.