Čerešňový džem s čokoládou
36
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
Gelfix
1
balíček
čokoláda na varenie
1
kg
čerešne
400
g
kryštálový cukor
1
KL
kyselina citrónová
postup
1.
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a necháme odkvapkať. Potom ich rozmixujeme. Gelfix zmiešame s dvoma lyžicami cukru a čokoládu nahrubo nastrúhame.
2.
Rozmixované čerešne dáme do hrnca, premiešame s gelfixom a privedieme k varu. Chvíľu varíme, primiešame zvyšný cukor, čokoládu a kyselinu citrónovú.
3.
Čerešňovú zmes opäť privedieme k varu a za občasného miešania ju varíme ďalších 10 minút. Horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, ktoré poriadne uzavrieme a otočíme hore dnom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.