Pridať recept

Bravčovina so slivkami

6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

25 ks
sušené slivky
125 ml
koňak
1 kg
vykostená bravčovina
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
4 stonky
rozmarín
2 PL
maslo
4 PL
olivový olej
250 ml
suché biele víno
250 ml
hovädzí vývar

postup

1.
Slivky, poovicu naložime do misky s koňakom. Koňak zriedime s vodou, slivky musia byť celé ponorené. Po 30 minutách zlejeme. Rúru zohrejeme na 180 stupňov celzia. Do mäsa urobíme zárezy. Vyplníme ich soľou, korením a slivkami. Na mäso položíme rozmarínovú vetvičku a omotáme k mäsu špagátom. Okoreníme a osolíme. Pečieme 40 minút.
 
2.
Na panvici pri strednej teplote zohrejeme maslo, olej a zvyšné slivky. Mäso polejeme vínom a pridáme zvyšné slivky s omáčkou. V pečení pokračujeme a ked mäso vysychá polejeme vývarom. Podávame teplé alebo v izbovej teplote.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...