Pridať recept

Višňová torta s amarettom

12
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

5 ks
vaječný žĺtok
70 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vaječný bielok
70 g
cukor
70 g
hladká múka
1 balíček
čokoládový puding
100 g
mleté mandle

Čokoládová plnka

1 ks
vaječný bielok
1 PL
cukor
1 balíček
tmavá čokoládová poleva
3 ks
plátok želatíny
2 PL
višňový kompót
250 ml
smotana na šľahanie

Višňová plnka

400 ml
smotana na šľahanie
1 PL
práškový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
1 pohár
višňový kompót
1 PL
višňový šťava

Ostatné

1 PL
amaretto
1 pohár
višňový kompót
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
50 g
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Žĺtky si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Múku zmiešame s čokoládovým pudingom, mandľami a maslom. Všetko premiešame a hotovým cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu. Korpus pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút.
 
2.
Medzitým si pripravíme čokoládovú a višňovú plnku. Bielok vyšľaháme s cukrom. Tmavú polevu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame ju do snehu. Želatínu rozpustíme vo višňovej šťave podľa návodu na obale a vmiešame ju do krému. Nakoniec vyšľaháme šľahačku a zľahka ju vmiešame do krému.
3.
Ako druhú si pripravíme višňovú plnku. Smotanu vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Potom do nej vmiešame višne a zľahka ju premiešame.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozrežeme ho na 3 rovnaké časti. Prvú časť korpusu polejeme amarettom, natrieme čokoládovým krémom, priložíme druhý korpus a ten potrieme višňovým krémom. Tortu dáme stuhnúť do chladničky.
5.
Smotanu vymiešame so stužovačom do tuha a potrieme ňou celú tortu. Ozdobíme ju višňami a hoblinkami čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať