Rizoto z husacích drobkov
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
husacie drobky
80
g
masť
300
g
ryža
50
g
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
zelenina
postup
1.
Očistené a umyté husacie drobky pokrájame na menšie kúsky a dáme do vody variť. Súčasne pridáme aj očistenú, umytú a pokrájanú zeleninu.
2.
Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme dobre umytú ryžu, osolíme, okoreníme, zalejeme precedeným vývarom z drobkov tak, aby ryža bola dvojnásobne zaliata, a prikryté dusíme.
3.
Keď je ryža mäkká, primiešame uvarené pokrájané drobky.
4.
Rizoto môžeme dávkovať tak, že ho vtlačíme do väčšej naberačky, vyklopíme na tanier a podlejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.