Pridať recept

Rizoto z husacích drobkov

ingrediencie

1 kg
husacie drobky
80 g
masť
300 g
ryža
50 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
zelenina

postup

1.
Očistené a umyté husacie drobky pokrájame na menšie kúsky a dáme do vody variť. Súčasne pridáme aj očistenú, umytú a pokrájanú zeleninu.
 
2.
Na masti speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme dobre umytú ryžu, osolíme, okoreníme, zalejeme precedeným vývarom z drobkov tak, aby ryža bola dvojnásobne zaliata, a prikryté dusíme.
3.
Keď je ryža mäkká, primiešame uvarené pokrájané drobky.
4.
Rizoto môžeme dávkovať tak, že ho vtlačíme do väčšej naberačky, vyklopíme na tanier a podlejeme šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať