Pridať recept

FOTORECEPT: Citrónové kura na masle

4
porcie
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
celé kura
1/4 šálka
hrubá soľ
3 PL
citrónová šťava

Marináda

6 ks
citrón (nastrúhaná kôra)
1 strúčik
pretlačený cesnak
1/4 šálka
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
2 PL
nadrobno nakrájaná cibuľa
6 PL
maslo

Na dokončenie

8 ks
bobkový list
4 ks
citrón

postup

Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
 
1.
V miske zmiešame hrubú soľ s citrónovou šťavou.
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
2.
Uvolníme kožu na kurati a vsunieme pod ňu a do brušnej dutiny soľnú zmes. Kura vložíme do veľkého plastového sáčku a dáme na 4 hodiny do chladu.
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
3.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Suroviny na marinádu zmiešame so zmäknutým maslom a potrieme ňou celé kura.
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
4.
Kura dáme na pekáč prsiame hore. Pečieme asi 40 minút, potierame vypečenou šťavou, okolo rozložíme bobkové listy a nakrájané citróny. Potom pekáč prikryjeme alobalom, teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme za občasného potierania vypečenou šťavou ešte asi 40 minút. Približne 15 minút pred dokončením pečenia odstraníme alobal, aby sa na kurati vytvorila chrumkavá kôrka. Dobrú chuť!
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Fotorecept: Citrónové kura na masle
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať