Pridať recept

Zemiakový mrežovník plnený slivkovým lekvárom a mletými orechami

Zemiakový mrežovník plnený slivkovým lekvárom a mletými orechami
Zdroj: anka813
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
250 g
uvarené zemiaky pretlačené
250 g
cukor práškový
100 g
maslo
1 ČL
sóda bikarbóna
1 ČL
mletá škorica
podľa chuti
lekvár slivkový,alebo džem
2 hrste
mleté vlašské orechy

postup

1.
Z úvedených surovín vypracujeme cesto.Z cesta oddelíme 1/3 cesta na mriežky.
 
2.
Väčšiu časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu a položíme na vymastený plech.Cesto potrieme zriedeným lekvárom,posýpeme mletými orechami.na vrch urobíme mriežky a necháme upiecť.Po upečení posýpeme pr. cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...