FOTORECEPT: Opekané fašírky z červenej šošovice
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
červená šošovica
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
mrkva
1
KL
majoránka
1/2
KL
mletý kmín
2
ks
vajce
4
PL
špaldová hladká múka
olivový olej
postup
1.
Šošovicu uvaríme podľa návodu do mäkka. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame najemno. Umytú a olúpanú mrkvu nastrúhame a spoločne s nakrájanou cibuľou (ktorú osmažíme dochrumkava na oleji) a cesnakom pridáme k uvarenej šošovici.
2.
Zmes dochutíme majoránkou, kmínom, soľou a čiernym korením, pridáme vajíčka a premiešame. Zahustíme múkou.
3.
Z tuhej hmoty tvarujeme malé fašírky, ktoré môžeme zľahka obaliť v strúhanke. Na panvicu dáme kvapku oleja a fašírky na nej pomaly opečieme z oboch strán.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.