Pridať recept

Moravské koláče

30
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
trochu
kryštálový cukor
trochu
rastlinný olej
štipiek
soli
1/2 kocka
kvasnice
2 dl
mlieko
250 g
hrudkovitý tvaroh
150 g
mletý mak
100 g
mleté orechy
trochu
lekvár
1 ks
vajce na potretie
1 ks
vanilínový cukor DrOetker
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z mlieka, kvasníc, trošky cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, vajce, trochu oleja, štipku soli, pridáme kvások a zamiesime cesto, ktoré necháme asi hodinu vykysnúť.
Moravské koláče
Moravské koláče
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Medzi tým si pripravíme plnky. Tvarohová: z tvarohu, trochy práškového cukru a vanilky. Orechová: pomleté orechy s trochou práškového cukru zalejeme trochou vriaceho mlieka, tak aby nám zostala hustejšia konzistencia. Maková: zomletý mak s trochou práškového cukru zalejeme vriacim mliekom, musí tiež zostať hustejšia konzistencia plnky.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré dávame ľubovoľnú plnku (makovú, orechovú, tvarohovú). Do stredu koláčika dáme trošku lekváru. Prípadne makové koláčiky môžeme ozdobiť burským orieškom. Okraje koláčov potrieme vyšľahaným vajíčkom. Koláčiky uložíme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút asi na 180-200 stupňov...
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať