FOTORECEPT: Pečený karfiol s kokosovou omáčkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
KL
soľ
2
KL
sezam
1
KL
rímsky kmín
1
KL
koriander
1
ks
chilli paprička
1
KL
kari korenie
1
dl
voda
4
PL
olivový olej
4
PL
kokosová múčka
1
PL
maslo
200
ml
smotana na varenie
postup
1.
Soľ, kmín, sezam, koriander, kari korenie a chilli dáme do mažiara a poriadne rozdrvíme.
2.
Celú zmes spojíme s olivovým olejom a premiešame.
3.
Medzitým si karfiol umyjeme a natrháme na ružičky. Dáme do zapekacej misy a vylejeme olivovo-korenistú zmes.
4.
Misu prikryjeme a poriadne pretrepeme, nech sa nám karfiol dôkladne obalí v zmesi. Podlejeme 1dl vody a pečieme zakryté v rúre asi 20 minút, potom odkryjeme a dopečieme max. 10 minút, kým sa karfiol krásne pripečie.
5.
Mezditým si pripravíme omáčku: Maslo speníme na panvici a pridáme kokosovú múčku, ktorú asi 1 min. restujeme... nádherne nám zhnedne.
6.
Potom prilejeme smotanu na šľahanie (ja som použila sójovú smotanu, ale môže ísť akákoľvek iná).
7.
Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme (nijak už nesolím, pretože chceme, aby omáčka bola sladká).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.