Pridať recept

Paradajková omáčka s hovädzím mäsom

Paradajková omáčka s hovädzím mäsom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso uvarené v polievke

OMÁČKA

30 g
olej
20 g
cibuľa
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
1 ks
klinček
1 ks
bobkový list
20 g
cukor
40 g
hladká múka
3 PL
rajčiakový pretlak
3 PL
sladká smotana
podľa chuti
šťava z citróna, kôru z citróna, kúsok celej škorice, trochu tymiánu

postup

1.
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymián, klinček, citrónovú kôru, lyžicu cukru. Prisypeme múku, necháme zožltnúť, pridáme pretlak, premiešame a podusíme.
 
2.
Potom zalejeme vodou a dobre povaríme. Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou, osolíme, osladíme a povarme. Do hotovej omáčky pridáme smotanu. Mäso vyberieme z polievky, nakrájame a zalejeme omáčkou. Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať