Paradajková omáčka s hovädzím mäsom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie mäso uvarené v polievke
OMÁČKA
30
g
olej
20
g
cibuľa
5
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
1
ks
klinček
1
ks
bobkový list
20
g
cukor
40
g
hladká múka
3
PL
rajčiakový pretlak
3
PL
sladká smotana
podľa chuti
šťava z citróna, kôru z citróna, kúsok celej škorice, trochu tymiánu
postup
1.
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymián, klinček, citrónovú kôru, lyžicu cukru. Prisypeme múku, necháme zožltnúť, pridáme pretlak, premiešame a podusíme.
2.
Potom zalejeme vodou a dobre povaríme. Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou, osolíme, osladíme a povarme. Do hotovej omáčky pridáme smotanu. Mäso vyberieme z polievky, nakrájame a zalejeme omáčkou. Podávame s knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.