Pečienka na taliansky spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso
80
g
masť
1
ks
cibuľa
120
g
koreňová zelenina
4
ks
nové korenie
6
ks
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
2
dl
červené víno
2
PL
rajčiakový pretlak
30
g
hladká múka
podľa chuti
šťava z polovice citróna, trocha tymiánu, trochu sójovej omáčka
postup
1.
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme pokrájanú zeleninu, cibuľu, všetko korenie, znovu opražíme, vložíme do rúry a upečieme do mäkka.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zasypeme múkou, opražíme, podlejeme vodou, pridáme víno, sójovú omáčku, pretlak a citrónovú šťavu, povaríme a hotovú precedíme na pokrájané mäso. Podávame so špenátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.