Pridať recept

Rizoto s klobáskou

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ryža
50 g
paradajkové pyré
1 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
pikantná klobása
1 kocka
mäsový bujón
1 ks
cibuľa
1 štipka
mletá štipľavá červená paprika
podľa chuti
soľ
2 PL
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Do väčšej panvice dáme pražiť na kolieska nakrájanú klobásu a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zmes orestujeme a pridáme nadrobno nakrájané paradajky, trochu vody, paradajkové pyré, kocku bujónu a papriku.
 
2.
Keď zmes začne vrieť, pridáme premytú ryžu, prilejeme vodu na 2,5 násobok objemu ryže a soľ. Za občasného miešania rizoto varíme domäkka. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...