Hovädzí steak so slivkovou omáčkou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzia sviečkovica
6
PL
olivový olej
trochu
drvené farebné korenie
Slivková omáčka
1
ks
cibuľa
4
PL
olivový olej
1
PL
cukor
250
ml
červené víno
250
ml
kurací vývar
1
PL
sójová omáčka
3
PL
slivkový lekvár
150
g
slivky
postup
1.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom olivovom oleji. Pridáme cukor a necháme zo skaramelizovať. Prilejeme víno a necháme ho trochu odpariť.
2.
Neskôr prilejeme vývar, sójovú omáčku, lekvár a odkôstkované slivky. Ak nemáme čerstvé môžeme použiť aj sušené. Na záver slivky vyberieme von dierkovanou naberačkou a omáčku rozmixujeme.
3.
Steaky umyjeme, osušíme a naklepeme len rukou. Potrieme ich olivovým olejom a posypeme čerstvo mletým farebným korením. Opečieme ich z oboch strán v panvici s rozpáleným olejom. Vyberieme ich, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odstáť.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.