Pridať recept

Cestoviny all´arrabbiata

ingrediencie

5 PL
olivový olej
450 g
paradajky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
150 ml
suché biele víno
3 ks
sušené paradajka
2 ks
čili paprička
3 strúčiky
cesnaku
400 g
cestoviny
trochu
čerstvé bylinky na ozdobenie

postup

1.
Paradajky umyjeme, nakrájame na malé kúsky a opražíme v panvici na rozpálenom oleji. Potom oheň zmiernime a paradajky dusíme približne 20 minút. Dochutíme ich soľou, korením a rozmixujeme.
 
2.
Prilejeme víno, pridáme sušené paradajky, čili papričky, cesnak a zmes znovu privedieme k varu. Necháme ju niekoľko minút bublať. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale tak, aby boli pripravené al dente.
3.
Z omáčky vyberieme čili papričky (ak chceme mať cestoviny pikantné môžeme ich tam nechať) a omáčku dochutíme. Cestoviny zalejeme omáčkou, premiešame a môžeme podávať. Ozdobíme ich čerstvými bylinkami a podľa chuti ich môžeme posypať aj syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.8.2018 13:52 | |
+1 -0
ako a kedy použiť víno ?