Pridať recept

Tiramisu roláda

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
3 PL
hladká múka
2 PL
polohrubá múka
1 PL
škrobová múčka
6 PL
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Krém

250 g
syr Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
3 PL
práškový cukor
trochu
mandľový likér
1 hrnček
silná káva
2 PL
kakao

postup

1.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. potom postupne vmiešame cukor a žĺtky. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a škrobom. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút do rúry vyhriatej na 200°C.
 
2.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme syr Mascarpone, cukor, kakao a šľahačku. Uvaríme si silnú kávu, do ktorej nalejeme mandľový likér.
3.
Upečený plát piškótového cesta po upečení zvinieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, pokvapkáme kávou a natrieme pripraveným krémom. Roládu opäť zvinieme a vložíme do chladničky. Pred podávaním roládu posypeme kakaom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Ako pripraviť dokonalú roládu? S našimi radami to zvládnete vždy na jednotku
Pripraviť krásnu, vysokú a nadýchanú roládu bez prasklín je umenie. S týmito radami to zakaždým zvládnete na jednotku.
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...