Tiramisu roláda
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
3
PL
hladká múka
2
PL
polohrubá múka
1
PL
škrobová múčka
6
PL
práškový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Krém
250
g
syr Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
3
PL
práškový cukor
trochu
mandľový likér
1
hrnček
silná káva
2
PL
kakao
postup
1.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. potom postupne vmiešame cukor a žĺtky. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a škrobom. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 10 minút do rúry vyhriatej na 200°C.
2.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Pridáme syr Mascarpone, cukor, kakao a šľahačku. Uvaríme si silnú kávu, do ktorej nalejeme mandľový likér.
3.
Upečený plát piškótového cesta po upečení zvinieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozvinieme, pokvapkáme kávou a natrieme pripraveným krémom. Roládu opäť zvinieme a vložíme do chladničky. Pred podávaním roládu posypeme kakaom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.