Čerešňový puding
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
120
g
práškový cukor
2
ks
vajce
210
g
polohrubá múa
1
KL
prášok do pečiva
trochu
soľ
60
g
vlašské orechy
3
PL
mlieko
100
g
zavárané čerešne
margarin na vymastenie
1
balíček
želatína
postup
1.
Maslo s cukrom a vajcami vymiešame do peny.
2.
Jemne do peny vmiešame múku s práškom do pečiva, trochu soli a nakoniec aj zomleté oriešky a mlieko.
3.
Do vymastenej formy nalejeme trochu cesta, poukladáme vykôstkované, zavárané čerešne, ktoré zalejeme zvyškom cesta.
4.
Formu uzavrieme vrchnákom alebo prikryjeme papierom a v pare varíme asi hodinu.
5.
Puding vyklopíme na misu a vrch ozdobíme čerešňami a želatínou, ktorú necháme postekať a na chladnom mieste vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.