Pridať recept

Škvarkové pagáčiky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
200 g
bravčové alebo husacie škvarky
2 ks
vaječný žĺtok
1 dl
biele víno
20 g
droždie
2 PL
smotana
8 PL
vlažné mlieko
1 ks
vajce na potretie

postup

1.

Múku osolíme, rozdrobíme do nej pomleté škvarky, pridáme smotanu s rozmiešanými žĺtkami, biele víno a vykysnutý kvások z droždia a vlažného mlieka.

 
2.

Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme, preložíme a znovu vyvaľkáme. Preloženie opakujeme tri krát.

3.

Nakoniec cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho koláčiky, uložíme ich na plech a necháme vykysnúť.

4.

Povrch potrieme vajcom a  pagáčiky upečieme do červena.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať