Pridať recept

Bratislavský tokáň

ingrediencie

400 g
sviečkovica
400 g
baranie mäso
80 g
bravčová masť
120 g
cibuľa
200 g
čerstvé šampiňóny
3/4 dl
kyslá smotana
15 g
paradajkový pretlak
1/2 dl
šľahačka
200 g
hrášok
trochu
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ

postup

1.
Umytú sviečkovicu a bravčové mäso pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme mäso a rýchlo pražíme.
 
2.
Potom pridáme paradajkový pretlak, červenú papriku, očistené šampiňóny sparené vo vriacej vode, hrášok a soľ, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
3.
Pred podávaním zjemníme smotanou. Na hotové jedlo dávame ešte ušľahanú šľahačku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať