Pridať recept

FOTORECEPT: Jednoduchý srnčí chrbát

6
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 balíček
okrúhle piškóty
400 g
kyslá pochúťková smotana
trochu
vlažná voda
200 g
ovocie môže byť aj kompót
2 PL
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 balíček
želatínový stužovač Dr Oetker

postup

1.
Formu na srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou a naukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave.
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Zdroj: vava06
 
2.
V miske s troškou vlažnej vody si rozmiešame želatínový stužovač podľa návodu na prípravu. Pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor a dobre vymiešame.
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Zdroj: vava06
3.
Do pripravenej smotanovej zmesi pridáme nadrobno nakrájané ovocie a zamiešame. V tomto prípade som použila broskyne z kompótu.
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Zdroj: vava06
4.
Ovocno-smotanovú zmes nalejeme do pripravenej formy s piškótami, uhladíme a navrch uložíme ďalšie piškóty namočené v kompótovej šťave. Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Výborný jednoduchý dezert, ktorý sa dá pripraviť z akéhokoľvek sezónneho či kompótového ovocia.
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Fotorecept: Jednoduchý srnčí chrbát
Zdroj: vava06
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať