FOTORECEPT: Jednoduchý srnčí chrbát
6
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
balíček
okrúhle piškóty
400
g
kyslá pochúťková smotana
trochu
vlažná voda
200
g
ovocie môže byť aj kompót
2
PL
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
balíček
želatínový stužovač Dr Oetker
postup
1.
Formu na srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou a naukladáme piškóty namočené v kompótovej šťave.
2.
V miske s troškou vlažnej vody si rozmiešame želatínový stužovač podľa návodu na prípravu. Pridáme kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor a dobre vymiešame.
3.
Do pripravenej smotanovej zmesi pridáme nadrobno nakrájané ovocie a zamiešame. V tomto prípade som použila broskyne z kompótu.
4.
Ovocno-smotanovú zmes nalejeme do pripravenej formy s piškótami, uhladíme a navrch uložíme ďalšie piškóty namočené v kompótovej šťave. Prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Výborný jednoduchý dezert, ktorý sa dá pripraviť z akéhokoľvek sezónneho či kompótového ovocia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.