Pridať recept

FOTORECEPT: Granadír

10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
zemiaky
500 g
cestoviny
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie

postup

1.
Najprv si v osolenej vode uvaríme cestoviny. Najlepšie, a podľa originálu, sú fliačky, ale kludne môžeme použiť aj mušličky, mašličky či čokoľvek čo práve zavadzia v špajzi.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
 
2.
Zemiaky nakrájame na kocky a tiež uvaríme v osolenej vode.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
3.
Cestovinu pridáme k zemiakom a zamiešame.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
4.
Medzitým si nakrájame cibuľu a slaninu na kocky. Opražíme spolu na oleji.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
5.
Do opraženej slaniny pridáme červenu papriku. Paprikou nešetríme, granadír má byť pekne červený. Kratučko spolu opražime a potom pridáme asi 1-2 dcl vody. Trocha povaríme.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
6.
Slaninku nakoniec pridáme do zemiakov. Dobre zamiešame, dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s čalamádou alebo kyslými uhorkami.
Fotorecept: Granadír
Fotorecept: Granadír
Zdroj: bublaninka85
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jarina27
18.8.2018 09:15 | |
+24 -15
jednoduchši variant ale vysledok ten isty..ja robim takto...slaninku vyškvarit,pridat cibulu orestovat,,pridat čer,papriku,č.korenie,na kocky nakrajane zemiaky..podliat vodou,,,ked su zamiaky polomakke pridam vodu a nasypem cestoviny ...varime 10 minut a hotovo z jedneho hrnca,,,
Anonymný nick
16.5.2016 15:33 | |
+39 -38
MŃAM!!!!!! najlepší recept na granadír, určite bude chutiť aj mojmu čo akože granadír ,,nelúbi´´ :)
PavelFarstiak
4.2.2015 22:55 | |
+28 -77
Ano aj my mame radi granadír: Naš recept cestoviny si urobím domace , uvarím zemiačky domáce , stopime domácu mastičku, dáme červenú papriku a podlejeme mliekom, povaríme nalejeme na cestovinu so zemiakmi musí to býť šlupkavé Može sa dať aj cibulka kto má rad do mastičky popražiť,
Podobné články
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Tradičný granadír (granadiersky pochod)
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Granadír presne taký, ako má byť! Minimum ingrediencií, rýchla príprava a vždy perfektný výsledok.