Srnčí perkelt na maďarský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
srnčie mäso
3
PL
bravčová masť
1
ks
paprika
1
ks
paradajka
2
ks
cibuľa
1
ČL
mletá červená paprika
1
ČL
mleté čierne korenie
1
PL
hladká múka
postup
1.
Z odblaneného, umytého a čiastočne vykosteného srnčieho mäsa sa nakrájanú väčšie kúsky.
2.
Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prisypeme papriku, opražíme a podlejeme troškou vody. Do základu pridáme mäso, osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou.
3.
Občas premiešame, keď je mäso takmer mäkké, zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme trochou vody, zamiešame a necháme slabo vrieť.
4.
Pridáme na kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, na rezance nakrájanú očistenú papriku a dusíme, kým všetko nezmäkne. Čerstvú zeleninu môžeme nahradiť primeraným množstvom leča.
5.
Podávame s domácimi haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.