Pridať recept

Kuracie prsia so zemiakovou kašou

8
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
kuracie prsia
8 ks
zemiak
podľa chuti
majorán
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnaku
1 štipka
rasca
4 ks
suchý rožok
225 ml
mlieko
1 PL
vegeta
1 PL
masť
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
4 ks
vajce
1 štipka
grilovacie korenie
200 g
plátkový syr

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozkrojíme na väčšie kúsky. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Keď budú napučané, mlieko z nich vytlačíme.
 
2.
V panvici na rozpálenej masti opražíme nadrobn onakrájanú slaninu a cibuľu. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zalejeme z nich vodu. Dochutíme ich soľou, korením, majoránom, rascou, prelisovaným cesnakom a pridáme dve vajíčka. K rožkom primiešame vegetu, slaninku s cibuľkou a zvyšné vajíčka.
3.
Zemiakovú a rožkovú zmes zmiešame dohromady a navrstvíme ju do vymastenej zapekacej misy. Na zemiakovú zmes poukladáme zvinuté kuracie prsia, posypeme ich grilovacím korením a dáme piecť do vyhriatej rúry. 10 minút pred koncom pečenia na prsia poukladáme plátky syra a mäso dáme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať