Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky

Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

80 g
ražné cestoviny nitky
5 PL
špenátový pretlak
100 g
biele tofu
1 ks
vajce
1 ks
kápia
5 ks
olivy čierne
1 strúčik
cesnaku
1/2 KL
soľ
1/2 KL
čierne korenie
1 KL
čerstvý tymián

postup

1.
Špenát som použila z predošlého dňa, kde som si celú mrazenú kocku (450 g) podusila na osmaženej cibuli, pridala 500 ml vývaru, okorenila a nechala chvíľu variť. Z takto uvareného špenátového krému som pre tento recept odobrala 5 PL.
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Cestoviny som mala uvarené tiež z predošlého dňa, v surovom stave je treba počítať na tento recept s hmotnosťou cca 80 g polievkových cestovín - nitiek (cestoviny majú po uvarení 3x väčšiu hmotnosť).
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
3.
Tofu rozmixujeme so špenátom, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie.
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
4.
Čerstvý tymián nasekáme najemno, olivy rozkrojíme na polovicu a obe suroviny pridáme k špenátovej zmesi.
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
5.
Nakoniec pridáme na kocky nakrájané uvarené vajíčko a nakrájanú kápiu.
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
6.
Malú ohňovzdornú misu vymažeme olejom a vysypeme kukuričnou strúhankou. Cestovinovú zmes do nej opatrne premiestnime a vrch urovnáme.
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
7.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Dobrú chuť !
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Fotorecept: Zapekané tofu-špenátové cestoviny z ražnej múky
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...