Pridať recept

Bryndzové halušky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 ks
vajce
3 PL
masť
450 g
hladká múka
150 g
bryndza
100 g
údená slanina

postup

1.
Surové zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno, prípadne rozmixujeme v mixéri. Do zmesi pridáme 20 g vlažnej masti, vajce a toľko múky aby sme získali haluškové cesto (hustejšie). Halušky pomocou noža hádžeme z mokrej dosky do vriacej osolenej vody a varíme ich približne 10 minút. Potom ich scedíme, prepláchneme vodou a vložíme do horúcej masti.
 
2.
Zatiaľ si v menšom hrnci opražíme slaninku, nakrájanú na kocky. Uvarené halušky posypeme bryndzou a chrumkavou slaninkou a na krátku dobu môžeme vložiť do rúry. Pečieme len dovtedy kým sa bryndza trošku nerozpustí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.