Vyprážané myši
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
špaldová múka
300
g
hrubá múka
100
g
uvarené zemiaky v šupke
25
g
trstinový cukor
80
ml
olej
1
ks
vajce
50
g
hrozienka
1
ČL
soľ
Kvások
75
ml
mlieko
20
g
droždie
1
ČL
cukor
Na obaľovanie
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
postup
1.
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť.
2.
Do preosiatej múky pridáme najemno nastrúhané zemiaky, cukor, olej, vajce, umyté hrozienka, soľ, kvások a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
3.
V panvici rozpálime olej, veľkou lyžicou odkrajujeme kúsky cesta - myši - a postupne ich vyprážame dozlatista.
4.
Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.