Pridať recept

Teľacie filé s pečeňou a jablkami

ingrediencie

600 g
teľacie mäso
100 g
masť
trochu
soľ
10 g
hladká múka
100 g
husacia pečeň
200 g
jablko
1 PL
paradajkový pretlak
1/2 dl
biele víno
trochu
cukor

postup

1.
Z mäsa nakrájame filé o váhe 75 g, slabo ich naklepeme, sformujeme do okrúhla, osolíme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme na masti.
 
2.
Husaciu pečeň pokrájame na plátky, posolíme a opečieme z oboch strán.
3.
Súčasne opečieme i jablká olúpané a pokrájané na hrubšie kolieska.
4.
Opečené filé uložíme na misu. Na každé položíme plátok pečene a koliesko jablka.
5.
Do výpeku pridáme rajčiakový pretlak, zaprášime ho múkou, chvíľu podusíme a zalejeme vývarom a vínom, dobre povaríme, aby bola šťava lesklá, a pridáme soľ a cukor.
6.
Hotovou polejeme filé. Podávame s vyprážanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať